Okos Otthon KNX eszközökkel

Cégünk 2016 óta foglalkozik épületautomatizálással,  s ezen belül a legelterjedtebb világszabvány KNX alapú okos otthon rendszerek tervezésével, szállításával kivitelezésével, mely az egyszerűbb kisebb lakásban lévő automatizálási feladatoktól a komplex irodaházak, gyári épületek, szállodák vezérlését tudják kezelni igen megbízhatóan. ABB rendszerintegrátorként az ugyancsak KNX alapú, ámde sokkal könnyebben programozható, sokkal költséghatékony ABB free@home rendszerrel is foglalkozunk.

A legelterjedtebb okos otthon megoldásokat több mint 20 éve kezdték el szabványosítani vezető német cégek (ABB, Siemens stb). Az akkori EIB (European Installation Bus) rendszer most KNX névre hallgat (www.knx.org) és több mint 400 tag támogatja, 190 országban, több mint 7000 szabványos termékkel.

A KNX rendszer alapja az akkor ismert soros busz technológia, amelyben a résztvevők egyenrangúak, nincs központi számítógépes rendszer: ezáltal az egyéni meghibásodás nem befolyásolja az egész rendszer működését. Párhuzamosan alakultak még ki busz rendszerek, de egyik sem vált olyan elterjedté, mint a KNX. Ebből a tényből látszik, hogy a rendszer egy kiforrott és megbízható, valamint nagy háttérrel és tapasztalattal rendelkezik. Ennek köszönhető a világméretű elterjedése és alkalmazása.

Cégünk rendelkezik a megfelelő nemzetközi jogosultságokkal melyek lehetővé teszik nagy KNX rendszerek tervezését, kivitelezését, üzembehelyezését. Kérjen ajánlatot vagy keressen elérhetőségeink valamelyikén.

KNX okos otthonokostelefon vezérlésKNX okos otthon tablet vezérlésClimaEco KNX szenzor
blank

KNX szenzorok

A szenzorok segítségével ki- bekapcsolást, fokozatos szabályozást (pl. dimmelést), eseményhívást lehet előidézni.

blank

KNX kapcsoló aktorok

A kapcsoló aktorok segítségével különböző karakterisztikájú fogyasztókat lehet ki- bekapcsolni. Tipikusan világításra, konnektorok kapcsolására alkalmazzák.

blank

KNX kijelzők

Központi helyen rögzített, egész házat vezérlő panel melyen strukturáltan megtalálhatók a ház főfunkciói: világítás vezérlés, redönyvezérlés, fűtés- hűtésvezérlés, kaputelefonkezelés, egyéb funkciók mint eseményvezérlés stb.

blank

KNX dimmerek

Különböző lámpatestek dimmelésére szolgálnak. Több technológia létezik kérje tanácsunkat mely dimmelő eszköz alkalmazható az adott lámpaarmatúrához.

blank

KNX fűtés-, fűtésvezérlés

2 csöves vagy 4 csöves fűtési-, hűtési rendszerekhez fan-coil vezérlő egységek melyek mind a váltó szelepet mind pedig a ventillátor fokozatot képesek állítani.

blank

KNX szobatermosztátok

Automatikus hőmérsékletszabályozással, hűtés-, fűtés üzemmódokkal szelep-, fancoil hőmérsékletfüggő vezérlésére.

blank

KNX termószelep vezérlők

Különböző elektromos osztókra vagy radiátorokra elhelyezhető termószelepek vezérlésére

blank

KNX DALI világításvezérlők

DALI rendszerek KNX alapú vezérlése ki-, bekapcsolása, dimmelése.

blank

KNX alkalmazásvezérlő

KNX alapú logikai-, vezérlési- alkalmazások tárolása, futtatása.