Napelem inverter

A napelem inverter szerepe az, hogy a nap fényenergiájából származó egyenáramot alakítsa át az otthoni villamos hálózathoz illeszthető váltóárammá (230VAC). Nem mindegy azonban, hogy ezt az átalakítást milyen technológiával végezzük.

A mai digitális világ gyors fejlődésének köszönhetően, az energiaátalakítást szolgáló teljesítmény elektronikai eszközök nagyon sokat fejlődtek:

  • jobb lett a hatásfokuk,
  • könnyebbek lettek,
  • nagyobb hőmérséklettartományban tudnak működni,
  • megbízhatóbbak lettek s ezáltal hosszabb garanciaidőkkel rendelkeznek
  • valamint korszerű vezetéknélküli kommunikációval rendelkeznek mellyel bárhol elérhetők okostelefonok segítségével.

Jelenleg az MPPT rendszerek a legkorszerűbbek. A MPPT (Maximum Power Point Tracking) lényege, hogy az inverter, a beépített szoftveres algoritmus segítségével, a fényviszonyokhoz mérten a legnagyobb kimeneti teljesítményt – munkapontot produkálja a nap minden időszakában. Léteznek több munkapontos inverterek (Fronius), ezek előnye, hogy különböző dölésszögű, tájolású tetőkre lehet tenni a paneleket, anélkül hogy teljesítményveszteség jönne létre. A panelszintű MPPT rendszer (SolarEdge) : részárnyékolás, különböző dölésszög, különböző tájolás, különböző panel típus, különböző panel kor, minden körülmény között képes a maximális teljesítményt nyújtani függetlenül attól, hogy milyenek a fényviszonyok.

Cégünk által forgalmazott berendezések, a díjnyertes (SolarEdge), valamint (Fronius) gyártóktól származnak és olyan magas szintű műszaki megoldásokat tartalmaznak melyekkel hosszú távon hatékonyan, megbízhatóan termelhet az Ön szolár erőműve.

Fronius Primo egyfázisú inverter
Solaredge HDWave díjnyertes solar inverter
Fronius Symo háromfázisú inverter