Távvezérlés és Távmonitoring

Okos otthonunk egyik legfontosabb kényelmi-, biztonsági funkciója a távvezérlés illetve távmonitorozás.
A kapcsolódást Internet, mobil távközlési hálózat segítségével tudjuk végrehajtani, megfelelő biztonságos csatornákon keresztül (pl. direkt kapcsolódás VPN hálózaton keresztül, vagy a berendezésgyártó felhőszolgáltatás segítségével).
A legelterjedtebb, legkényelmesebb megoldás valószínűleg az okostelefonos iOS vagy Androidos alkalmazásokon keresztüli kapcsolat okos házunkkal.
A házkonfiguráció függvényében, az eszközöket: világítás, redőnyök, konnektorok, IP kamerák, Médialejátszók, fogyasztásmérők stb. egyedi fejlesztéssel különálló oldalakra tesszük ki és ha kell egyedileg tudjuk működtetni, lekérdezni az állapotukat.
Mi több, a helyzetmeghatározó funkcióval, különleges eseményeket tudunk előidézni pl. elmenetelkor, hazajövetelkor. Események bekövetkeztekor, okos otthonunk akár emailben riasztást is küldhet.
A lehetőségek tárháza végtelen.

KNX okos otthon rendszerek távvezérlése

A különböző gyártók, célhardvereket forgalmaznak, melyek segítségével az IP alapú kommunikációt átkonvertálják KNX utasításokra, táviratokra. Ilyen formában a korábban megírt KNX programot könnyűszerrel át lehet konvertálni egy okostelefonos piktogramos alkalmazásra mellyel hasonló funkcionalitást tudunk elérni, mint a helyi központi kijelző egységnél.
Az ABB ControlTouch, a Schneider homeLYnk, Siemens IP Control Center stb. eszközök hasonló funkcionalitással rendelkeznek, a lényeg a gyors KNX okos otthon illesztés, de akár más eszközök pl. okosmérők-(pl. Modbus) avagy épületgépészeti eszközök illesztése (BACnet).

iPad KNX távvezérlés és távfelügyelet
ABB ControlTouch távmonitoring vezérlő
Iphone KNX távvezérlés

Kérjen tanácsot, ajánlatot KNX rendszerének vizualizációjára, távvezérlésére:

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Tárgy

Üzenet

[fusion_products_slider picture_size=”auto” cat_slug=”abb-knx” number_posts=”50″ carousel_layout=”title_on_rollover” autoplay=”no” columns=”5″ column_spacing=”13″ scroll_items=”” show_nav=”yes” mouse_scroll=”no” show_cats=”yes” show_price=”yes” show_buttons=”no” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” /]